Gouden IJscreatie 2017

Op DI 22 februari 2017 heeft Goos meegedaan aan de “Gouden IJscreatie” op de IJsVak-Beurs 2017 in Uden. Hier deden 23 van de beste ijssalons van Nederland aan mee. Bij deze wedstrijd staat de bereiding van een ijscreatie centraal. Hierbij wordt onder meer gekeken naar bereiding, presentatie en receptuur en dat onder tijdsdruk. Binnen 6 minuten moesten 4 identieke ijscoupes gemaakt worden.

Goos haalde hier met ijscreatie "Avellana" niet alleen de eerst plaats, maar ging bovendien naar huis met de titel “Beste Nieuwkomer 2017”. Goos viel op door zijn rationele manier van werken en de mooie balans van smaken structuren in zijn ijscreatie.

In de media: Soetenso.nl, nu.nl, sleutelstad.nl


World Chocolate Master: The Young Edition

Op DI 20 juni 2017 heeft Goos meegedaan aan de "World Chocolate Masters: The Young Edition" in Noordwijk. De nieuwe “Young Talent Competition” wordt georganiseerd voor studerende chocolade en patisserie chefs. Hier namen vier ambitieuze chefs het tegen elkaar op. In vier uur tijd moesten de Young Talents een gemouleerde bonbon en een patisseriecreatie van topkwaliteit ontwikkelen.

De jury riep Goos uit als winnaar in de “Young Talent Competition”. Hiermee verzekerde hij zichzelf van een plek in de preselectie van de WCM 2019 en won hij de titel “Young Dutch Chocolate Master” 2017. Bij de prijs zat ook een VIP arrangement als toeschouwer bij de “World Chocolate Masters 2018” in Parijs.

In de media: unity.nu, nbtmagazine.biz bij "Young Talent – Goos Burbach, wcm.com